שתי הפסיקות, שניתנו יום אחרי יום על-ידי שופטים שמונו על-ידי טראמפ, מהוות מכה נוספת ליוזמה המרכזית של ממשל ביידן על מנת להגדיל את שיעורי ההתחסנות של עובדי מערכת הבריאות.
ממשל ביידן פרסם את חובת החיסונים עבור עובדי מערכת הבריאות במתקנים שמקבלים מימון מ-Medicare ו-Medicaid בתחילת נובמבר, באמצעות Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS). על פי ההערכות, חובה זו הייתה אמורה לחול על כ-1.7 מיליון עובדים ב-76,000 מתקנים ברחבי המדינה, לרבות בתי חולים ובתי אבות.
אבל בפסיקה שנכתבה על פני 32 עמודים ופורסמה ביום שני בסיינט לואיס, השופט המחוזי מתיו ט. שלף, אשר מונה על-ידי טראמפ, אמר שפרסומו של צו מניעה מקדמי מובטח מכיוון שהוא מאמין לטיעוני עשרת התובעים – שמגיעים ברובם ממדינות רפובליקניות – של-CMS אין את הסמכות ליישם דרישה זו.
הוא גם פקפק בכך שיש מספיק נתונים בנוגע להפצת הווירוס ולסטטוס החיסוני, ואמר שהוא מאמין שההוראה היא ככל הנראה “שרירותית וגחמתית”.
ביום שלישי, השופט המחוזי טרי א. דוטי, מינוי של טראמפ בלואיזיאנה, נתן פסיקה משלו לגבי תיק שהובא על-ידי 14 מדינות אחרות, וטען שצו מניעה לאומי נחוץ כדי להגן על “האינטרסים של הלא מחוסנים מבחינת חירות”.
דוטי ציטט צו מניעה אחר, שעצר את הוראת משרד העבודה בנוגע לחובת התחסנות או דרישה של בדיקות, עבור חברות פרטיות עם למעלה מ-100 עובדים, וכתב פסיקה באורך 34 עמודים. הוא אמר שהוא מאמין שיש צידוקים לטיעונים שהובאו על-ידי התובעים, ולפיהם ל-CMS אין את הסמכות הנאותה כדי להחיל חובת חיסונים כזו.
ביום שני, ה-CMS אמר שהוא מעיין בצווים המשפטיים ושלעובדי מערכת הבריאות “יש חובה אתית ומקצועית מיוחדת להגן על מטופליהם”.
ההנחייה של משרד העבודה, אשר דורשת שעובדים בחברות עם יותר מ-100 עובדים יתחסנו או יעברו בדיקות סדירות, נעצרה גם היא על-ידי בתי המשפט בהרכב של שלושה שופטים, שניים מהם מונו על-ידי הנשיא דונלד טראמפ, והשלישי מונה על-ידי הנשיא רולנד רייגן.
לא סביר שהפסיקות בתיקים הללו יהיו המילה האחרונה, מכיוון שישנם ערעורים בנוגע לתיקים אלה.
מקור: Washington Post
איך לא מביאים. ידיעה כזו בחדשות שלנו בישראל.אני מתאר לעצמי,חיוב החיסון באוסטריה ב 1 לפברואר לא יעבור בשתיקה.לגבי ביידן,כדאי שינפוש בפלורידה,הוא נרדם יותר מידי